Sider

onsdag den 4. september 2013

Pitabrød

Nogle gange skal det bare være nemt. Og hvad er nemmere end pitabrød? Bag disse og fyld dem med forskellige lækre ting.

Ingredienser (6-8 stk.):
50 g. solsikkekerner
50 g. græskarkerner
80 g. sesam
20 g. mandler
30 g. loppefrøskaller
50 g. fedtstof
4 dl vand

Alle kerner og nødder blendes til mel. Min erfaring siger, at dette er nemmest i en kaffekværn, selv har jeg en billig med mærket butler.
Melet blandes med fedtstof (bruges der smør smeltes dette) og 4 dl lunkent vand.
Nu formes dejen på to bageplader til 6-8 pitabrød.



Bag pitabrødene ved 175 grader varmluft i 20-25 min.
Pitabrødene bliver rigtig luftige, bliv derfor ikke forskrækket når du kigger ind i ovnen og de er meget hævede :-)


Brødene falder sammen når de kommer ud, hvilket gør det muligt at skære dem op og få fyld i.

Tips: Jeg er sikker på at kernerne og nødderne kan skiftes ud efter lyst, men selv er jeg træt af mandler og er derfor jeg har brugt andre alternativer. 
Som fedtstof brugte jeg olie og synes de blev en smule fedtet. Derfor kan man sagtens undlade noget af fedtstoffet hvis man vil :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar