Dette er en lækker tærte hvor den traditionelle dejbund er skiftet ud med en kødbund. Lækkert og utrolig mættende.
Ingredienser 3-4 pers:
500 g hakket økologisk kød (fx. Halv svin/okse)
1 broccoli
1 porer
1 løg
7 Æg
Paprika
Salt og peber
Bunden: ælt det hakkede kød sammen med et æg, salt, peber og en smule paprika. Lad gerne dejen hvile i køleskabet en halv times tid. Grøntsagerne til fyldet kan med fordeles ordnes nu :-)
Når dejen har hvilet, spredes den ud i et tærtefad beklædt med bagepapir. Lav så høje kanter som muligt, da kødet vil trække sig sammen.
Bag nu bunden i 10 min på 200 grader i en forvarmet ovn. Når kødet bages vil der komme overflødig væske og dette hældes fra efter de 10 min.
Nu er den klar til fyld.
Fyld: alle grøntsagerne rengøres og skæres ud. Herefter piskes 6 æg med salt og peber. Det hele blandes og hældes i kødbunden.
Bag tærten ved 175 grader til æggemassen er fast dvs ca. 30 min.
Tærten er nu klar til servering og kan fx serves med en lækker spidskålssalat (ses på bloggen)
Tip: denne tærte kan selvfølgelig varieres som man ønsker, og er super fin til madpakke :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar